Sector: Agroalimentari
Any: 2019
País: España

N’Estefanía va arribar a Mallorca el 2009 des de Mèxic per cursar el Màster i Doctorat en Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada de la UIB. Avui, 10 anys després, s’ha convertit en una empresària que veu amb orgull com els seus productes sense gluten arriben a botigues ecològiques de l’illa.

Amics i coneguts seus li preguntaven sovint quina era la millor dieta per a celíacs i quins productes eren els més adients per una o una altra molèstia, intolerància o al·lèrgia. Va detectar d’aquesta manera que el tema interessava i que ell podia oferir aquest servei: “era una necessitat, existeix aquesta inquietud sobre el gran desconegut més famós, el gluten, i a mi m’agrada l’atenció directa amb les persones, així que no vaig tenir gaires dubtes i vaig començar amb aquest projecte professional”. El 2016 va donar d’alta la seva empresa, Glutify, coincidint amb el dia del celíac, el 27 de maig: “vaig néixer amb la missió d’ajudar a les persones a gaudir i assaborir el menjar”. I li va donar una volta més al seu projecte: més enllà d’assessorar persones, va dirigir-se també al sector horeca.

Amb un petit laboratori portàtil, n’Estefanía es planta a cuines de bars, restaurants i hotels per analitzar in situ i en temps real el menjar, amb l’objectiu de comprovar que realment sigui lliure de gluten i, sobretot, les superfícies on s’ha elaborat.

“Realitzar deteccions al mateix lloc on es cuinen els aliments i no dur la mostra a analitzar a un laboratori extern, transmet seguretat a les persones quan es menja fora de casa. A més a més d’aquestes anàlisis, també és molt important la formació que realitz al personal de cuina i sala sobre al·lèrgies i celiaquia i com evitar-ho. La informació i el coneixement són grans eines de prevenció”, explica n’Estefanía.

El projecte començava a créixer i per tal d’ordenar les seves idees va acudir al SECOT, l’associació de sèniors voluntaris que assessora joves emprenedors des de la Cambra de Comerç de Mallorca. “M’hi vaig apropar perquè necessitava conseller per donar a conèixer els tests de nutrigenètica que també oferesc desde Glutify. I a partir d’aquest moment vaig descobrir els serveis de la Cambra. Des d’aleshores vinc a totes les conferències, tallers i cursos, ja que m’aporten valor per créixer empresarialment. La Cambra s’ha convertit en la meva segona casa”.

El suport de la EEN, clau per al projecte empresarial

L’empresa Glutify es va donar d’alta a la EEN, la xarxa més gran de pimes d’Europa que posa en contacte empreses de diferents països. Cercava fàbriques que poguessin produir productes sense al·lèrgens i saludables per comercialitzar-los sota la seva pròpia marca. Es van interessar pel projecte de n’Estefanía des de tota Europa i després de diverses conversacions es va decantar per una fàbrica, amb la que ja ha començat a treballar. “Va ser tota una experiència. Volia conèixer el meu nou soci i assegurar-me que tot estava en condicions òptimes. Estem produint unes barretes de coco i de coco amb cacau, amb certificació bio, veganes, sense gluten, sense lactis i unes galletes cruixents salades i dolces sense gluten”.

Arran de la comercialització d’aquests productes, n’Estefanía aposta ara per obrir fronteres i començar a exportar. “Vaig començar amb la formació per a iniciar-me a la internacionalització i va ser clau per a mi: vaig aprendre com establir preus, com ha de ser transport, on demanar finançament, les assegurances… Vull començar a exportar al meu país d’origen, Mèxic, però reconec que aquesta formació m’ha resultat indispensable també per a estar preparada per a importar, sense aquests coneixements no hagués pogut treballar amb els socis d’Eslovàquia.”

Ara, n’Estefanía ha sol·licitat les ajudes de la Cambra de Comerç per poder començar amb l’exportació dels seus productes, que es canalitzen a través dels programes Xpande y Xpande Digital, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional i amb els quals rebrà una exhaustiva assessoria individualitzada i una aportació econòmica per fer front a les primeres despeses.

“Per a algú que ve del món de la investigació i desconeix el món empresarial, la Cambra de Comerç ha estat el meu gran recolzament en tot aquest procés, de passar a ser una Doctora en Nutrigenòmica a una empresària que produeix i exporta productes. Sense l’ajuda i la formació que he rebut aquí, no crec que hagués estat possible. Estic segura que seguiré venint a la Cambra, als tallers, cursos i networkings que s’ofereixen setmanalment i no descart participar en més programes d’ajudes públiques en un futur pròxim”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *