L’empresa Plug Soluciones TIC llança un programari pioner per impulsar el procés de digitalització de les empreses amb l’ajuda dels serveis Enterprise Europe Network orientats a solucions per convertir les idees innovadores en èxits comercials internacionals.

PlugCore és un producte que no té competència a les Illes Balears i que internacionalment podria competir amb alguns entorns de treball com Loopback d’IBM.

L’empresa mallorquina Plug Soluciones TIC, beneficiària dels serveis del programa Enterprise Europe Network de suport a l’emprenedor amb idees de negoci innovadores, ha comunicat la creació de PlugCore, un entorn de treball de codi lliure per a empreses i desenvolupadors, que permet dur a terme la programació d’una forma molt més ràpida, senzilla i intuïtiva del que se sol fer habitualment. D’aquesta manera les empreses poden millorar la seva rendibilitat impulsant la seva digitalització.

Plug Soluciones TIC participa a la Enterprise Europe Network a través de la Fundació Bit, que posa a disposició de les empreses emergents un conjunt de serveis de suport, amb l’objectiu de contribuir a la millora de la competitivitat del teixit empresarial de les Illes basat en les noves tecnologies i la innovació.

Plug Soluciones TIC

Sergio Larios i Germán Martínez, responsables de l’empresa expliquen que han estat desenvolupant durant dos anys aquest programari orientats pel que ells com a programadors voldrien haver trobat al mercat. Aquesta nova eina de programació de codi lliure permet estalviar temps i recursos a l’igual que ho fa «un tractor al pagès», expliquen els seus creadors.

«Després de programar durant més de deu anys amb diferents tecnologies i entorns de treball vàrem veure que no hi havia cap eina que tingués totes les funcionalitats que s’esperen d’una aplicació de programació». I és així com varen decidir posar en marxa PlugCore, un servei actualment accessible i gratuït.

PlugCore reuneix diferents aspectes diferenciadors i que suposen una sèrie d’avantatges, com ara un pes mínim que fa que no es necessitin servidors gegants, facilitat per documentar el codi, flexibilitat, escalabilitat i seguretat, entre d’altres.

De moment, PlugCore ja ha estat utilitzat per desenvolupar una web turística amb oferta d’activitats d’oci i una aplicació de gestió de tripulació i vols.

Els programadors interessats en utilitzar-lo poden accedir-hi a l’enllaç https://github.com/plugcore/plugcore.

A part de PlugCore, Plug Soluciones TIC ofereix un altre producte per a pimes i autònoms anomenat PlugAPME, un programari que permet gestionar de manera integral i des de qualsevol dispositiu la pàgina web del negoci, el comerç electrònic i TPV, l’inventari de magatzem o les relacions amb els clients. Es tracta d’una alternativa a les actuals eines, com ara els fulls de càlcul o el paper, i que permet fer un salt als autònoms i pimes en la seva digitalització.

This post is also available in: English