Blog - Latest News
Sector: Textil
Any: 2021
País: España

Teixits Vicens és pura essència Mediterrània que tenyeix de llengües de colors el cotó que des de 1.854 -fa gairebé 2 segles- teixeixen en els telers de Pollença. Un negoci familiar, artesà i amb ànima mallorquina que ha anat passant de generació en generació fins a l’actualitat. Avui, Tomeu Fuster i Cati Vicens, dirigeixen un dels tallers tèxtils més emblemàtics de l’illa. Un espai multidisciplinari i ple de color, situat en la rotonda de Can Berenguer de Pollença, on s’allotja la seu, els telers, el taller i la tendeixi show room.

Amb una plantilla d’uns 20 treballadors aproximadament, 7 familiars directes i la resta gairebé com si ho fossin, han convertit Teixits Vicens en una visita obligatòria a Mallorca. A més de comprar qualsevol dels seus productes, és possible visitar el taller i conèixer pas a pas el procés de creació i tint de les teles mallorquines.

Emmarcats en el sector lifestyle, Teixits Vicens comercialitza un ampli catàleg de productes tèxtils per a la llar (mantelería, tapisseria, coixins, hamaques…) i a partir del 2013, es van introduir en el sector de la moda, fabricant espardenyes amb el seu propi disseny i una variada oferta de bosses. És a més, a partir d’enguany quan comencen a crear sinergies amb artistes locals i nacionals i creen rellotges amb dissenys de llengües.

Cal assenyalar que, des d’el mes de juny passat, estan encara més en auge gràcies als tràmits que ha iniciat el Consell de Mallorca per a declarar la tècnica del teixit mallorquí, “llengües mallorquines”, Bé d’Interès Cultural Immaterial. “La tela de llengües és part de la nostra identitat com a poble, és tradició, és patrimoni i forma part de l’imaginari col·lectiu” va declarar, la vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets.

Parlam amb Tomeu Fuster sobre els serveis d’internacionalització de l’EEN i la Cambra de Comerç

En 2017, Teixits Vicens va ser una de les empreses pioneres a participar en l’estand Made in Mallorca de les Illes Balears en la fira London Design. Com va sorgir aquesta oportunitat?

En 2013 vam fer un canvi en la nostra estratègia empresarial sobre la base de tres pilars: la internacionalització, l’ampliació del nostre ventall de productes i potenciació de la part en línia. Aquest procés ens va portar a tancar un contacte estret amb la Cambra de Comerç i els serveis de l’EEN l’any 2017. Des del primer moment, ens sentim molt ben acollits pel departament d’internacionalització i van ser ells, els que ens van proposar participar aquest mateix any en la London Design Fair al costat d’altres empreses de Mallorca. El primer any tan sols érem cinc empreses, l’any següent ja ens ajuntem onze.

Després de 3 anys consecutius en la London Design Fair Quins assoliments destacaries després d’aquesta participació?

Treure una conclusió a curt termini després de participar en una fira és molt difícil, és un treball constant. Avui, gràcies a aquesta presència ininterrompuda podem comptar orgullós que hem tancat un contracte en exclusivitat amb la botiga francesa Casa Lopez. Casa Lopez, situada a París, està immersa en el món de la decoració i interiorisme i és gairebé considerada com una de la botigues més chics. Actualment té 7 establiments a la ciutat.

D’altra banda, després de la participació en la London Design Fair, i gràcies també a tenir un perfil d’empresa publicat en la EEN, estem pendents de la visita d’un agent comercial britànic especialitzat en tèxtil i fins i tot d’aconseguir algun altre acord internacional, més enllà d’Europa.

Què és el que més valoreu d’aquests anys d’internacionalització de la marca?

A més del tracte personalitzat que ens ha ofert sempre el departament d’internacional de la Cambra de Comerç, assenyalar que després de la pandèmia, ens han ajudat molt les incitatives per a participar en fires virtuals internacionals del fashion & tèxtil, en el marc de la EEN. Cada vegada que hi havia alguna cosa que fora del nostre interès, s’han posat en contacte amb nosaltres perquè poguéssim tramitar un estand en les fires. Encara que no estàvem habituats a això, ens ha anat bé a nivell comercial, ja que ens ha permès tenir presència i mantenir el contacte amb el sector.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *