La Fundació Bit organitza una jornada sobre Blockchain

El proper dijous 10 de maig, a partir de les 10.00 h a l’auditori del ParcBit, La Fundació Bit organitza, en el marc del projecte TENTIC sobre divulgació de tendències tecnològiques, una jornada sobre Blockchain, dirigida tant a principiants com a iniciats en el tema.

El gerent de la Fundació Bit, Biel Frontera, iniciarà la jornada explicant la importància del ParcBit com a nucli per a la innovació i la col·laboració tecnològica de les empreses locals i  tambéinternacionals, gràcies a la Xarxa EEN i a la nova campanya de Sol i Dades del Govern de les Illes Balears.

Després, amb l’objectiude plantejar l’escenari a debat de la jornada, Modesto Agudo, assessor tecnològic d’AIMCSE (Asociación Internacional de Miembros de Cuerpos de Seguridad y Emergencias) i Asociación de Directores de seguridad Privada Online ADISPO, explicarà quin és l’abast del Blockchain i com pot afectar els canvis geopolítics del futur.

Tot seguit, David Martin, Chief Data Officer de Bluekiri, ens aclarirà com funciona el Blockchain i què és el que el fa tan segur. També repassarà diversos conceptes com què és un node, el hash, què fan els miners i com funciona aquesta xarxa, amb els seus efectes més sorprenents com els cryptokitties.

A continuació, es presentaran tres projectes destinats a àmbits geogràfics i aplicacions totalment diferents, perquè es pugui veure l’escalabilitat i versatilitat de les seves aplicacions:

Menorca Coin, a càrrec de Joan Caules. Es tracta d’un projecte creat a l’octubre del 2017 com la primera moneda digital local de les Balears. Joan Caules, un dels seus cofundadors, explicarà la història de Menorca Coin, nascuda amb la voluntat de dinamitzar l’economia local, amb els reptes legals i tecnològics, fins al punt en el qual es troba el projecte a dia d’avui.

Zenith Portfolio, a càrrec de Vlad Stan, cofundador i CEO de Futuristico. Per abordar el debat sobre els diferents tipus de monedes digitals, Vlad Stan ha desenvolupat l’aplicació “Zenith Portfolio”, un tauler de control destinat a inversors particulars per seguir les tendències de les seves adquisicions en moneda digital.

Fizzy, a càrrec d’Oscar Paz de la Fuente, d’AXA OpensuranceCom. Es tracta del cas d’una empresa multinacional capdavantera amb un dels seus nous productes, “Fizzy”, una assegurança contra els retards de vols implementat mitjançant smart contracts amb Ethereum.

Tot seguit, s’aprofundirà amb la tercera part de la jornada amb dues exposicions sobre les vistes a les perspectives del futur:

Primer, Jorge Morell, advocat especialitzat en dret tecnològic i fundador de la firma Términos y Condiciones presentarà els “smart contracts: teoria i pràctica legal”.

Tancarà la jornada  Alex Puig, fundador del Digital Currency Summit i Alastria Blockchain Ecosystem, un consorci d’empreses espanyoles que avança en l’ús del sistema blockchain, la tecnologia que fa possibles les monedes digitals i actua com a base de dades i còpia de seguretat. La seva ponència estarà enfocada a les “Aplicacions de l’ecosistema Blockchain per a empreses”.

Els interessats a assistir-hi s’hi han d’inscriure a https://goo.gl/HFQW7Q

Es podrà seguir la jornada per Twitter a través del hashtag #BlockchainParcbit

This post is also available in: Catalan