Sector:
Any:
País:

3a sessió IBTalks 2018: Bioeconomia i economia circular a Balears: del repte a l’oportunitat

La Direcció General d’Innovació i Recerca del Govern dels Illes Balears juntament amb el clúster biotecnològic i biomèdic de les Illes Balears, BIOIB, organitzen la tercera sessió d’enguany del cicle IBTalks el proper 8 de novembre a la sala de Premsa de l’edifici Son Espanyol del ParcBit.

El tema principal d’aquesta conferència girarà entorn dels reptes de l’actual model de desenvolupament socioeconòmic de les Balears i les oportunitats que ofereixen la biotecnologia i l’economia circular per respondre a reptes com la sensibilitat ambiental i la gestió de recursos biològics, que són particularment evidents en la nostra comunitat.

La bioeconomia ofereix a les Balears l’oportunitat d’avançar cap a un sistema de producció més circular que compatibilitzi el desenvolupament econòmic amb el benestar social i la sostenibilitat mediambiental.

A través del projecte europeu ECRI, el clúster BIOIB centra el seu treball en el foment de la bioeconomia i es presenta com a punt de trobada per a aquelles empreses, centres de recerca i altres actors del sistema d’innovació de les Balears que treballen en aquest àmbit. D’aquesta manera s’està configurant com un actor de referència en l’àmbit de la bioeconomia.

PROGRAMA

“Obertura” 09.00 h– 09.30 h amb un cafè de benvinguda.

“Inauguració i presentació”, a càrrec de Fernando Barrera, vicepresident del clúster BIOIB.

“Context per al desenvolupament de la bioeconomia”  (09.15 h – 11.00 h)

Representants institucionals analitzaran les polítiques actuals de foment de la bioeconomia a escala balear i espanyola, així com les oportunitats que presenten per a les empreses i el desenvolupament econòmic.

“Les oportunitats de l’economia circular a Balears”, a càrrec de Sebastià Sansó,  director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus del Govern de les Illes Balears.

“La bioeconomia en l’estratègia d’especialització intel·ligent Balears”, de la mà de Pep Lluís Pons, director general de Recerca i Innovació, Govern de les Illes Balears.

“La bioeconomia: una oportunitat per a l’economia espanyola”, per Manuel Lainez, Institut Nacional d’Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària.

Pausa cafè i networking.

“Tendències de bioeconomia i casos d’èxit” (11.15 h – 12.45 h)

Experts en l’àmbit de la bioeconomia abordaran els avenços que estan tenint lloc amb un enfocament als diferents sectors que estan impulsant la bioeconomia com l’agroalimentari, la biomassa i l’energia, la gestió de recursos i residus, la biotecnologia o la bioeconomia marina. Es presentarà l’experiència de dues regions punteres en l’àmbit de la bioeconomia com són Almeria i Food Valley als Països Baixos, oferint una visió de les causes i factors que han situat a aquestes regions en el mapa de la bioeconomia europea.

“Introducció i moderació”, per part de Diego Moñux, SILO (Science & Innovation Link Office) – Pla Estratègic de BIOIB.

“Sectors clau de la bioeconomia. Almeria com a referent a Espanya”, a càrrec de Roberto García, director d’Innovació Agroalimentària de Cajamar.

“Food Valley (Països Baixos) com a regió bioeconòmica de referència”, per part de Joep Koene, Agència de Desenvolupament de l’Est dels Països Baixos.

“Actors i projectes de bioeconomia i economia circular balear: èxits i reptes” (12.45 h – 14.15 h).

La bioeconomia ja està donant els seus fruits amb projectes que contribueixen indubtablement al seu desenvolupament i actors que treballen i innoven en aquest àmbit. En aquest bloc són les empreses i altres actors de R+D+I els que compartiran les seves experiències i models.

“Sistema d’innovació balear en bioeconomia: actors i projectes”

A confirmar participants finals:

  • INAGEA
  • IMEDEA
  • Lmental / recycl3r
  • TIRME
  • ENDESA
  • Garden Hotels
  • Aqüicultura balear
  • Sa Canova / Bionorica
  • Centre Balear de Biologia Aplicada

“Tancament” (14.30 h) a càrrec de Mariela Adrover, gerent del clúster BIOIB.

Per inscriure’s empleneu el següent formulari.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *